Schoonheid, engagement, ambacht, ondernemerschap en vernieuwing

Pierre Cuypers is de eerste Nederlandse architect van internationale betekenis in de moderne tijd. Hij bracht de bouwkunst in Nederland op internationaal niveau en beïnvloedde andere bekende architecten zoals Hendrik Berlage.

Ook al hanteren moderne ontwerpers andere materialen en productietechnieken, hun werk is vaak verwant aan dat van Pierre Cuypers. Schoonheid, engagement, ambacht, ondernemerschap en vernieuwing zijn voor beiden belangrijk. De jury van de Limburg Design Award selecteert en nomineert elke twee jaar, drie actuele vormgevers die (inter)nationaal werkzaam zijn. Tijdens de nieuwe tentoonstelling ‘Limburg Design Award’ zijn de eigentijdse interieurontwerpen te zien van de ontwerpbureaus Formafantasma uit Amsterdam-Noord, Overtreders W uit Amsterdam-Oost en Studio Drift uit Amsterdam.

De ‘Harrie Tillieprijs’ heeft als doel het stimuleren van de artistieke ontwikkeling van talentvolle ontwerpers. De prijs sluit aan bij zijn naamgever Harrie Tillie, voormalig conservator van het museum. Hij zette zich in om jonge, talentvolle kunstenaars een podium te bieden. In het kader van deze prijs zijn de interieurontwerpen van drie genomineerde ontwerpers te zien: NOMAN studio uit Amsterdam, Studio Sabine Marcelis uit Rotterdam en Jólan van der Wiel uit Amsterdam.