De expositie zet de maakprocessen van glas-in-loodramen bij het atelier Nicolas en de schoenen van Art Shoe Mafia naast elkaar. De nieuwe collectie schoenen staat daarbij centraal als gezamenlijk eindproduct. Een fotoreportage maakt inzichtelijk hoe dit proces, van concept via ontwerp en productie tot concreet eindproduct, in elkaar zit. Als verwijzing naar ‘het origineel’ is een ontwerptekening op ware grootte te bewonderen.

Het atelier van Frans Nicolas inspireert ook de huidige generatie ontwerpers. Het Maastrichtse schoenenmerk Art Shoe Mafia lanceert in samenwerking met het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg, het Gemeentearchief Roermond en Cuypershuis Roermond een collectie herenschoenen met daarop schetsen uit het Roermondse atelier Nicolas.

Art Shoe Mafia is een fashion brand met een kleurrijke dosis bravoure en een collectie aantrekkelijke en tegelijkertijd toegankelijke art shoes: shoes you can’t refuse. Schoenen met ontwerpen van diverse kunstenaars en designers, waardoor het merk tevens fungeert als een platform voor toegepast artistiek talent.

Bekijk hier de website >