Als inspiratie en uitgangspunt dienden de sjablonen van architect/ontwerper Pierre Cuypers. Met hedendaagse en ambachtelijke technieken zocht ze naar de gewenste vorm van haar associaties bij deze sjablonen.

De titel van de expositie verwijst naar Marjans atelier waar ze werkt aan haar vaak experimentele textielkunst. Die naam is doelbewust gekozen omdat die zo goed past bij het karakter van haar en van haar werk. ‘Akaratos’ betekent ‘eigenzinnig’.

 

Van jongs af aan geboeid door textiel volgt ze mode-opleidingen aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht en bij ArtEZ in Arnhem. Daarbij ontwikkelt ze een fascinatie voor patronen en structuren. Met haar gebreide vazen trekt ze als textielkunstenaar de aandacht tijdens de presentatie ‘Meesterlijk’ bij de Dutch Design Week in 2010. De Italiaanse interieurarchitecte Rossana Orlandi en de New Yorkse kleding- en accessoireswinkel ‘Anthropologie’ behoorden tot haar klanten en vormden zo een belangrijke stimulans voor haar carrière.

De kunstwerken zijn tot stand gekomen in het eigen atelier en in samenwerking met speciale ateliers zoals SteM in Sint-Niklaas, het Spark Lab in Rosmalen en het Textielmuseum in Tilburg.