• Woldag on Tour bij de Groene Transformator
  • 2024-03-27T19:30:00+01:00
  • 2024-03-27T21:30:00+01:00
  • In samenwerking met Gemeente Roermond, organiseert het Cuypershuis een participatieproject om samen met burgers te praten over de stappen naar een duurzamer leven. Hoe kunnen groene innovaties een gezondere wereld creëren? Wat betekent dat voor ons en hoe kunnen wij als wereldbewoners anders gaan denken en een bijdrage leveren? En op welke manier kan Gemeente Roermond de inwoners van de gemeente faciliteren om laagdrempelig in actie te komen?

Het participatieproject is een onderdeel van Woldag On Tour van het Cuypershuis. Het participatieteam van het Cuypershuis bezoekt diverse plekken binnen Gemeente Roermond om inspiratie en ideeën van diverse groepen op te halen.
 
Op woensdag 27 maart is de Groene Transformator aan zet! Uit diverse sessies die eerder plaatsvonden zijn thema’s opgehaald die burgers belangrijk vinden. Op 27 maart gaan we creatief aan de slag met het bedenken van oplossingen bij deze thema’s. Denk bijvoorbeeld aan thema’s zoals het slim gebruiken van wegwerpmateriaal, consuminderen, efficiënt energiegebruik, greenwashing en voorlichten van burgers. De ideeën, oplossingen, vragen en wensen worden bij elkaar gebracht en opgeschreven om de Gemeente Roermond te helpen met het ontwikkelen van nieuw beleid.
 
Programma
19.30  Inloop
19.45  Kick off: presentatie van de thema’s die zijn opgehaald tijdens het participatieproject
20.00 Selectie door participanten van de belangrijkste thema’s
20.15  Brainstorm-marathon: ideeën generatie rondom de belangrijkste thema’s
21.15  Selectie van de belangrijkste ideeën en wrap up
21.30  Afsluiting
 
Achtergrondinfo participatieproject: Onder de Wol
Van 20 oktober 2023 tot en met mei 2024 is in het Cuypershuis in Roermond de tentoonstelling ‘Onder de wol’ te bezoeken. In Nederland wordt jaarlijks 1,5 miljoen kilo wol weggegooid. Heel zonde, want deze wol heeft eigenschappen die voor diverse toepassingen benut kan worden. Christien Meindertsma onderzocht deze toepassingen en inspireert de bezoeker van de tentoonstelling met de diverse mogelijkheden van wol. Een mooi symbool voor duurzaamheid en energietransitie in het algemeen. Daarom organiseert gemeente Roermond het participatieproject gekoppeld aan deze tentoonstelling.

Klik hier om je aan te melden!