Op 9 december 2022 reikte gemeente Roermond haar gemeentelijke kunstprijzen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Cuypershuis. Onderdeel van de prijs voor beide winnaars is een tentoonstelling in het Cuypershuis over hun werk. Wij verwelkomen u graag om bij deze mooie opening aanwezig te zijn. Na de officiële opening, door wethouder Vincent Zwijnenberg, is er ruimte om de gloednieuwe tentoonstelling te bekijken.

Het volledige programma bestaat uit:
16:45 uur: Inloop 
17:00 uur: Welkomstwoord
17:02 uur: Introductie door jurylid Chequita Nahar, ontwerpster, opleidingsmanager opleidingen autonome beeldende kunst en design Maastricht Institute of Arts, Zuyd
17:15 uur: Q&A met Raw Color en Fransje Gimbrère door Hebe Verstappen, hoofd TextielLab
17:45 uur: Officiële opening tentoonstelling door wethouder Vincent Zwijnenberg
17:50 uur: Bezoekers worden uitgenodigd de tentoonstelling te bekijken
19:00 uur: Einde Opening

De kleurrijke beleving van ‘Multiply’
Raw Color, winnaar van de Limburg Design Award 2023, laat in ‘Multiply’ een combinatie van grafische vormgeving, productontwerp en fotografie zien in een ruimtelijke kleurbeleving. ‘Multiply’ staat voor het overlappen en mengen van kleuren en vertegenwoordigt de vele vormen van kleuronderzoek, die centraal staan in het werk van de studio. De expositie toont voor het eerst in Nederland een overzicht van eindproducten én het werkproces van Raw Color.

Fascinerende ruimtelijke objecten in ‘Conversion’
Fransje Gimbrère, winnaar van de Harrie Tillieprijs 2023, neemt bestaande materialen en technieken als startpunt voor experiment en onderzoek naar nieuwe mogelijkheden. In de expositie ‘Conversion’ is te zien hoe zij ambachten manipuleert en materialen oneigen materiaaleigenschappen toewijst, met intrigerende objecten en toepassingen tot gevolg.

Wij verwelkomen u graag bij deze mooie opening op vrijdag 14 april!