Op zondag 26 januari om 15 uur is Diego Semprun Nicolas, de kleinzoon van Joep Nicolas, aanwezig in het Cuypershuis. De rondleiding die hij verzorgt door de expositie ‘Atelier Frans Nicolas’ wordt verweven met familieverhalen en de persoonlijke belevenis van Diego.

Met deze private rondleiding kunnen maximaal 10 personen meelopen. Deelname is gratis, u betaalt wel de entree tot het Cuypershuis. Aanmelden kan via museum@roermond.nl.

Diego, kleinzoon van Joep Nicolas

Diego Semprun Nicolas (1954, Parijs) is de zoon van Sylvia Nicolas, dochter van Joep. Als baby verhuist hij met zijn moeder eerst naar Venlo, dan naar Steyl en als laatste naar Broekhuizen. In 1968 migreert de familie naar New Hampshire in de Verenigde Staten, waar Sylvia nog steeds woonachtig is.

In Parijs volgt Diego een opleiding bij de schilderacademie en een grafische school. Hij vindt werk als assistent ‘Theater decor ontwerper’ voor de Theatre National Populaire onder leiding van Richard Peduzzi en opera directeur Patrice Chéreau.

In 1974 verhuist hij naar New York en volgt een opleiding op de Art Students League. Het glazeniersvak leert hij bij zijn moeder Sylvia Nicolas in New Hampshire en bij Rohlf's Stained and Leaded Glass Studio in Mount Vernon New York. Samen voeren ze diverse opdrachten uit, o.a. voor de Sint Pancratius Basiliek in Tubbergen. Sinds 1997 is Diego werkzaam en woonachtig in Tubbergen. In de Sint Christoffel kathedraal van Roermond (bij het Mariakoor en het Sacramentskoor) zijn diverse ramen van hem te bewonderen.