Titel

Map met foto's en ansichtkaarten gerelateerd aan het Cuypershuis en omgeving te Roermond en een gedeeltelijke overdruk van een artikel over het Laurentius Ziekenhuis en het Protestants Ziekenhuis

Objectnummer

6699ak

Beschrijving

In mapje 6699 zitten foto's en ansichtkaarten die gemaakt zijn van straten in de nabijheid van het Cuypershuis te Roermond. Ze dateren uit de eerste helft van de twintigste eeuw.
In map 6699ak is een foto te zien van een gedeelte van de Maastrichterweg. De foto is als ansichtkaart ontworpen en ook als zodanig gebruikt.
Op de foto is een gedeelte van de Maastrichterweg te zien kijkend in de richting van de stad. Ongeveer midden op de foto is aan de linkerzijde de toegang tot de straat Roerzicht te zien. Verder richting stad bebouwing waaronder het pand Bolsius en het Cuypershuis. Aan de rechterzijde is de achterkant van de muur van het retraitehuis zichtbaar. De tamelijk stille straat is verhard en er liggen geen tramrails meer hetgeen er op duidt dat de foto na 1937 genomen moet zijn. Op de straat gaat een paard met kar richting Herten. Links staan geen bomen langs de weg en rechts zijn enkele jonge boompjes te zien (deze zijn iets ouder dan die op foto 6699aj en hebben geen steunpalen meer).
Onderaan de foto staat gedrukt: "Roermond Maastrichterweg".
De kaarts is gebruikt als briefkaart. De achterkant is gefrankeerd met een postzegel van 1½ Cent en is afgestempeld in 1943. De kaart is gericht aan: "De PSX Dames Nijmeier-Mulder Molenweg 23 Zwolle" en de afzender is de fam. Hoogers.

Het mapje is geschonken door Dhr. Ad Lamboo te Roermond.

Objectnaam

Datering

1937 - 1950

1937 - 1950

Materiaal

Afmetingen

hoogte: 9 cm
breedte: 14 cm
dikte: cm