Titel

Map met foto's en ansichtkaarten gerelateerd aan het Cuypershuis en omgeving te Roermond en een gedeeltelijke overdruk van een artikel over het Laurentius Ziekenhuis en het Protestants Ziekenhuis

Objectnummer

6699ai

Beschrijving

In mapje 6699 zitten foto's en ansichtkaarten die gemaakt zijn van straten in de nabijheid van het Cuypershuis te Roermond. Ze dateren uit de eerste helft van de twintigste eeuw.
In map 6699ai is een foto te zien van een gedeelte van de Kapellerpoort. De foto's 6699ai-1 en 6699ai-3 zijn identiek. Beide foto's zijn als ansichtkaart ontworpen en ook als zodanig gebruikt.
Op de foto's is een gedeelte van de Maastrichterweg zichtbaar vanuit het zuiden kijkend richting de stad. Links en rechts van de weg staan bomen. Links staat gebouw vóór een open plek waarachter vaag de contouren zichtbaar zijn van andere gebouwen. Rechts is een gedeelte van de muur zichtbaar die de achterzijde van het toenmalige retraitehuis afschermde. De weg is half verhard met kinderkopjes en er liggen nog geen tramrails, hetgeen er op wijst dat de foto vóór 1922 genomen moet zijn. Rechts van de weg staat een wagentje met overkapping, vermoedelijk een ijskarretje. Links poseren drie mannen, een vrouw en twee kinderen half op straat voor de fotograaf.
De foto's 6699ai- en 6699ai-3 zijn identiek en beide gebruikt als briefkaart.
De achterzijde van 6699ai-1 is gefrankeerd met een postzegel van 1 Cent en afgestempeld te Roermond en 's Gravenhage op 26 april 1906. De geadresseerde is: "Mej. G. Wijkamp Dennenweg 69a Den Haag" en de afzender "Juffrouw Winckel".
De achterzijde van 6699i-3 is gefrankeerd met een postzegel van 2½ Cent en afgestempeld in Roermond en Echt op 2 augustus 1908. De kaart is gericht aan "DHeere Dr. Sonnen Echt". De afzender is Jos van Wessem (?) en de inhoud van deze moeilijk leesbare kaart gaat over een examen.

Het mapje is geschonken door Dhr. Ad Lamboo te Roermond.

Objectnaam

Datering

1900 - 1908

1900 - 1908

Materiaal

Afmetingen

hoogte: 8.8 cm
breedte: 13.6 cm
dikte: cm