Titel

Glasnegatief van foto van producten uit de Cuypers' Kunstwerkplaatsen: Groepen, Aankondiging en Geboorte

Objectnummer

6562ae

Beschrijving

Op de foto staan twee houten paneeltjes afgebeeld.
Deze twee paneeltjes maken onderdeel uit van het retabel (het linker gedeelte) dat is afgebeeld op de foto van inv.nr. 6562af.
De paneeltjes zijn even groot, maar het rechter gedeelte heeft een mooie kroonlijst, waardoor het groter lijkt.
Op het linker gedeelte staan Maria met een engel. De engel houdt een banier in zijn handen waarop de tekst: "Dei gratia plena Dominus te cum!" Tussen Maria en de engel daalt een duif neer en aan hun voeten staat een vaas met enkele bloemen. Deze afbeelding is de Annunciatie.
Op het rechter paneeltje staan Jozef en Maria bij het Kind, gewikkeld in doeken, Rechts op de achtergrond de os en de ezel. Boven het tafereel hangen twee engeltjes die aan banier dragen met de tekst: "Gloria in excelsis Deo."
De paneeltjes zijn geplaatst op een ruwe kist met een versleten doek of stuk papier als achtergrond. Het glas van het negatief heeft een onregelmatige bovenrand.
Linksonder op de foto is een postzegelachtig etiketje geplakt, waarop, in spiegelschrift en op de kop, het getal 3/31 te lezen is. Op de lijst op het deksel van de kist staat bij 3/31: "Groepen, Aankondiging en Geboorte".
Bij uitvergroten van de foto is enige cracquelé te zien.

Objectnaam

Materiaal

Afmetingen

hoogte: 23 cm
breedte: 28 cm
diepte: cm