Titel

Foto van glasnegatief van product uit de Cuypers' Werkplaatsen uit kist met nummer 2.

Objectnummer

6561b

Beschrijving

Op de foto is het interieur van een kerk te zien. Op de foto is hetzelfde kerkinterieur te zien als op foto 6561a, zij het dat deze laatste zo zwaar beschadigd is dat nog slechts de helft zichtbaar is.
De foto’s betreffen het interieur/koor van de OUDE Kapel in ’t Zand van na 1867. Deze Kapel stond er dus voor de Nieuwe huidige Kapel waarvan de eerste steenlegging plaats vond op 1mei 1895 en die ingewijd werd op 30 april 1896.

Op de voorgrond diverse bidstoelen vervolgens een communiebank een daarachetr een altaar met twee zijaltaren. Boven elk zijaltaar een groot heiligenbeeld. Boven het geheel een gewelf en boven het altaar een lager gewelf. Onder het hoge gewelf een tekstband met de tekst: "BIJ HEM IS OVERVLOEDIGE VERLOSSING. Psalm CXXIX, Vs. VII".
Boven de tekst is een wandschildering aangebracht, waarop een tronende Christus omringd door engeltjes. Aan weerszijden staan een heilige vrouw met aureool en een kerkvader. Voor Christus twee honden? met vleugels.Links en rechts van de honden telkens twee engelen die Christus bewieroken.
De emulsielaag loopt niet helemaal door tot aan de randen.

Objectnaam

Materiaal

Afmetingen

hoogte: cm
breedte: cm
diepte: cm