Titel

Foto van glasnegatief van product uit de Cuypers' Werkplaatsen uit kist met nummer 2.

Objectnummer

6561ao

Beschrijving

Op de foto zijn elf kistjes of doosjes afgebeeld tegen een zwarte achtergrond.
De kistjes staan op drie planken die met een doek zijn afgedekt.
Op de zijkant van het kistje linksboven zijn o.a. diverse fabeldieren afgebeeld.
Het kistje midden boven heeft een afsluitbare opening aan de zijkant.
Op het kistje rechtsboven zijn op de zijkant drie vierkanten aangebracht. De versiering op die vierkanten en daarbuiten is wegens de cracquelé van de beeldlaag niet goed te onderscheiden.
Op het kistje links midden staan twee afbeeldingen: links draagt een dier (os) een gebouw en rechts een adelaar.
Het middelste kistje heeft voetjes. Op het rijk versierde deksel zitten twee figuren. Op de zijkant staan diverse heiligen met aureool afgebeeld. Op de boven- en onderrand is een tekst aangebracht die door de zware cracquelé niet goed leesbaar is; alleen het woord SYLVESTR. is te herkennen.
Het kistje midden rechts bevat op de zijkant een versiering waarop twee menselijke figuren waarneembaar zijn.
De zijkant van het kleine kistje linksonder bevat drie ronde afbeeldingen (lijken op lakstempels). De buitenste twee omvatten een Franse Lelie en op het middelste rondje is een engelenhoofd als bloemhart afgebeeld.
Op de zijkant van het tweede kistje van links beneden zijn drie paneeltjes afgebeeld: op de buitenste twee staan een man en een vrouw en op het grotere middelste paneel staan behalve een man en een vrouw nog een hondje en een onherkenbaar voorwerp.
Op het middelste kistje beneden staan een slot met sleutelgat en enkele hoefijzerachtige figuren afgebeeld. Dit trapeziumvormige kistje is ook afgebeeld op inv.nr. 4844. Het kistje heeft fijn hoefijzervormig beslag en slot aan voorzijde. Het is een afgietsel van een reliekenkistje om fragment van een heilige in te bewaren.
De zijkant van het tweede kistje rechts beneden omvat drie paneeltjes: Links staan twee figuren met iets tussen hen in, rechts staat een figuur en ligt de ander en in het centrale deel staan de twee figuren aan weerszijden van het sleutelgat.
Het kleine kistje rechts beneden heeft een hengsel en een slotje aan de zijkant en voor de rest geen opvallende versieringen.
In het glasnegatief heeft een barst gezeten (van rechtsonder schuin naar boven), maar die is niet hinderlijk voor het totaalbeeld.
Rechtsboven op de foto is een postzegelachtig etiketje aangebracht dat onleesbaar is.
Sterke cracquelé van de emulsie.
De beeldlaag loopt niet helemaal door tot aan de randen.

Objectnaam

Materiaal

Afmetingen

hoogte: cm
breedte: cm
diepte: cm