Titel

Glasnegatief van een foto van een neogotisch kerkinterieur (Maria Hemelvaartkerk in Breda) met een preekstoel

Objectnummer

6558t

Beschrijving

In een rechthoekig kader is een gedeelte van een neogotische preekstoel te zien met op de achtergrond een Heilig Hartbeeld.
Op het middengedeelte van de preekstoel zijn enkele Bijbelse scenes afgebeeld, alsmede twee heiligen: Sint Bonifatius en Sint Willibrordus (hun namen staan onder hun afbeelding). Op de "drager" van de preekstoel staan profeten afgebeeld, van één van hen is de naam te lezen: Jeremias. Boven langs de "klankschelp" zijn ook heiligen afgebeeld.
Het gaat om een interieurfoto van de Maria Hemelvaartkerk in Breda. De kerk is in 1890 gebouwd en is ontworpen door Jan Jurien van Langelaar. Hij is als leerling bij Cuypers begonnen en is later als zelfstandig architect gaan werken. De ateliers van Cuypers leverden de meeste interieurstukken in deze kerk. De kerk is in 1967 gesloopt.
De randen van het glasnegatief zijn golvend, alsof de fotolaag niet helemaal tot het einde doorloopt (vooral in de hoeken).
Op de achterzijde is een etiket aangebracht met het nummer 0/20.
Het negatief werd bewaard in een kist met nummer '0'. Op de lijst in de deksel van deze kist staat bij 0/20: Gebeeldhouwde Preekstoel.

Objectnaam

Materiaal

Techniek

Afmetingen

hoogte: 39 cm
breedte: 47 cm