Titel

Pierre Cuypers met Charlot

Objectnummer

6289

Beschrijving

Foto van Pierre Cuypers met zijn kleinzoon Charles.
Op de foto zit Pierre Cuypers rechts met kleinzoon Charles op schoot. Charles was de jongste zoon van Jos Cuypers. De moeder van Charles was Delphine Povel, een Française, vandaar de Franse koosnaam Charlot.
Charles (1906-1985) woonde in het pand Andersonweg 2 (dat nu onderdeel is van het Cuypershuis) tot 1952, waarna de familie naar Den Haag verhuisde. Op het adres Andersonweg 2 woonde daarna een familie Mulder tot 1967.
De foto werd in juni 2016 geschonken aan het Cuypershuis door een mevrouw Spee, wier moeder in de jaren zestig als interieurverzorgster bij de familie Mulder werkte. Toen die in 1967 het pand verliet, werd de foto aangetroffen tussen allerlei papieren in een bibliotheekachtige ruimte. De moeder van mevrouw Spee heeft de foto toen mee naar huis genomen.
De foto heeft waarschijnlijk ook gediend als "voorstudie" van een schilderij dat in 1910 vervaardigd is door Bramine Hubrechts. Dit schilderij hangt tegenwoordig in de hal van de woning van de zoon van Charles Cuypers, Dhr. Pierre Cuypers, die de achterkleinzoon is van Dr. PJ.H. Cuypers (zie foto 6289-3). De foto dateert waarschijnlijk ook uit 1910, toen Charlot Cuypers 4 jaar oud was.

Objectnaam

Datering

1910

1910

Materiaal

Afmetingen

hoogte: 11.0 cm (foto)
breedte: 8.2 cm (foto)
hoogte: 13.2 cm (incl. karton)
breedte: 10 cm (incl. karton)

Opschriften / merken

onderaan vóór op karton: geschreven: Cuypers met Charlot
onderaan achter op karton: geschreven: Dr. P.J.H. Cuypers