Titel

Duitse krant de "Kölnische Volkszeitung, Wochenausgabe" van 31 mei 1917 met daarin op pagina 7 een groot artikel gewijd aan de 90-ste verjaardag van dr. P.J.H. Cuypers.

Objectnummer

6276

Beschrijving

Het artikel van de hand van Wenzel Frankemölle over Pierre Cuypers begint met een opmerkelijke rectificatie: "Op 16 mei 1917 werd in Duitsland abusievelijk het bericht verspreid dat de voormailige Nederlandse ministerpresident dr. Abraham Kuiper 90 jaar zou zijn geworden. Op dat moment was dr. Kuiper echter nog geen 80 jaar oud. De daadwerkelijke feesteling was dr. P.J.H. Cuypers, de grootste architect van Nederland, die zich door zijn streven en werken wereldfaam verworven heeft".
In de rest van het artikel wordt het leven en werk van Pierre Cuypers beschreven en ook zijn recept voor een lang leven: "Niet roken, geen alcohol, dagelijks een koud bad en vooral werken en nogmaals werken!", wordt aangehaald als ware het een levenselixir. Het artikel eindigt met de vaststelling dat Cuypers ook verdiensten voor Duitsland heeft gehad, waarbij de restauratie van het oostkoor en de Mariakapel van de Mainzer Dom wordt genoemd.
De gehele krant is in Gotische letters gedrukt.

Objectnaam

Datering

1917

1917

Materiaal

Afmetingen

hoogte: 41.5 cm
breedte: 31.2 cm