Bezoekadres
Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG Roermond
Plan hier uw route

Postadres
Postbus 900
6040 AX Roermond

Telefoonnummer: (0475) 359 102
E-mailadres: museum@roermond.nl

Het Cuypershuis streeft ernaar om toegankelijk te zijn voor alle bezoekers, inclusief rolstoelgebruikers. De hoofdingang van het museum is speciaal ontworpen om rolstoeltoegankelijk te zijn, waardoor rolstoelgebruikers gemakkelijk naar binnen kunnen gaan. In de kelder van het museum hebben wij een rolstoel staan voor mensen die slecht ter been zijn.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat niet alle ruimtes in het museum toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Het Cuypershuis is een museum in een historisch pand, er zijn veel smalle gangen en steile trappen. Helaas kunnen de monumentale ruimtes, zoals de Houtloods en het Tekenlokaal, niet met een rolstoel worden bereikt. De grote tentoonstellingszaal kan wel bereikt worden met een rolstoel via de tuin.

Als u een grote of elektrische rolstoel heeft, kan het zijn dat de lift van het museum niet geschikt is. Het is daarom verstandig om vooraf contact op te nemen met het museum om uw specifieke behoeften te bespreken en te kijken of er alternatieve oplossingen beschikbaar zijn.

 Wat betreft parkeren bij het museum, dient u er rekening mee houden dat de parkeermogelijkheden beperkt zijn. Voor de ingang van het Cuypershuis (op de Pierre Cuypersstraat) is er één invalide parkeerplaats en enkele normale (betaalde) parkeerplekken langs de weg. Daarnaast kunt u betaald parkeren bij Q-Park De Oranjerie, Q-Park Roercenter, Parkeerterrein ECI en Parkeergarage Stationspark, die zich allemaal op ongeveer 10 minuten afstand van het Cuypershuis bevinden. Voor rolstoelgebruikers zijn de garages Q-park Roercenter & Parkeergarage Stationspark het handigst. Het is aan te raden om de borden in het centrum te volgen die u naar het Cuypershuis leiden vanaf Station Roermond.

 Het Cuypershuis streeft ernaar om een zo prettig mogelijke ervaring te bieden aan alle bezoekers. Door vooraf contact op te nemen met het museum door te bellen of te mailen en uw specifieke behoeften te bespreken, kunt u ervoor zorgen dat uw bezoek aan het Cuypershuis zo aangenaam mogelijk is.

Ga terug naar 'Plan je bezoek'