Leidend bij de jurering van de prijzen was ‘de geest van Cuypers’: de zoektocht naar vernieuwingen, oog hebben voor esthetiek, functionaliteit en het overstijgen van disciplines. Deze editie lag de focus ook op het gebruik en effect van patronen en dessins. De genomineerden voor de prijzen werden uitgebreid besproken, gewikt en gewogen door de vierkoppige jury. De prijs werd uitgereikt door Vincent Zwijnenberg, wethouder van gemeente Roermond.

Winnaar Harrie Tillieprijs
De Harrie Tillieprijs 2023 is dit jaar gewonnen door Fransje Gimbrère. Vanuit haar persoonlijke opvattingen en haar interesse in materiaal weet zij een brug te slaan naar de industrie. Daarnaast realiseert ze vanuit haar visie autonome objecten en treedt buiten de gebaande paden. Haar interpretatie van ruimtelijk textielontwerp resulteert door de combinatie van materialen en technieken tot unieke objecten als kamerschermen van goud, die je gerust kamersieraden kunt noemen. De jury apprecieert de bestaande werken van Gimbrère zeer, maar the best is yet to come!

Winnaar Limburg Design Award
De Limburg Design Award is ditmaal gewonnen door RAW COLOR. Dit duo fungeert als voortrekkers bij het onderzoek naar kleur. Ze materialiseren samen met hun team als het ware het abstracte gegeven dat kleur is en geven vanuit hun scherpe visie een nieuwe invulling hieraan. Zowel in opdracht als autonoom ontwikkelen ze met veel vakmanschap en met oog voor harmonie en proporties een breed scala aan producten zoals kleurstellingen van interieurs, maar ook huisstijlen en installaties. RAW COLOR maakt al jarenlang werk van hoge kwaliteit maar dat is nog niet genoeg opgemerkt. Daarom verdienen ze de Limburg Design Award 2023!

De ‘Harrie Tillieprijs 2023’ omvat een geldbedrag van € 1.000,- en is bestemd voor jonge, talentvolle ontwerpers om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. De ‘Limburg Design Award 2023 bestaat uit een geldbedrag van € 7.000,- en is bestemd voor bekende ontwerpers om zo het museum te profileren. Het geldbedrag wordt besteed aan een aankoop of een opdracht ten behoeve van het Cuypershuis. Onderdeel van de prijs voor beide winnaars is een tentoonstelling in een deel van tentoonstellingszaal van het Cuypershuis. Deze tentoonstelling zal vanaf het voorjaar te zien zijn in het Cuypershuis.