De terugkomst van natuurlijke begrazing en landschapsbeheer door schapen in het land brengt jaarlijks duizenden kilo’s aan wol op, waarvan het grootste deel momenteel wordt weggegooid. Christien Meindertsma onderzoekt de mogelijkheden om ‘afvalproduct’ wol een nieuw leven te geven.

De tentoonstelling visualiseert het onderzoek van Meindertsma naar nieuwe toepassingen voor wol door middel van schetsen, proeven en schaalmodellen en vertelt verhalen vanuit verschillende perspectieven; die van de ontwerper zelf, maar ook vanuit het landschapsbeheer en de maakindustrie.

Energietransitie en ‘Woldagen’ in het Cuypershuis
De vraag naar groene energie blijft groeien en er zijn tal van nieuwe ontwikkelingen. Maar ‘iets nieuws’ introduceren en gebruiken is niet altijd gemakkelijk of vanzelfsprekend vanwege de impact op het dagelijks leven en de kosten.

Iedere eerste donderdag van de maand is er een 'Woldag' in het museum en op locaties zoals vrouwencentrum Maximina en de Groene Transformator. Dit is een participatie project, waarbij je aan de slag gaat met wol en ontdekt hoe je duurzame keuzes kunt maken in het dagelijks leven. Resultaat is een hand-out vol tips en inzichten om anderen te helpen en te inspireren bij de energietransitie. De resultaten worden gedeeld met de afdeling Duurzaamheid van de gemeente Roermond. Kijk hier voor meer informatie over de Woldagen!