In de stad, maar ook in de regio, valt te genieten van activiteiten zoals exposities, concerten, wandelingen, arrangementen, een educatieprogramma voor het basisonderwijs en natuurlijk als afsluiting het Muziektheater Cuypers.

Programma 2021 - 2022

Zomer 2021

De Koninklijke Harmonie van Roermond geeft op zondag 26 september om 14.00 uur een concert op het door Cuypers ontworpen kiosk op het Munsterplein van Roermond. 

Speciaal voor het Cuypersjaar is er een nieuwe geocache verstopt bij Bibliorura: de Cuypers-cache puzzeltocht.

De locaties Oude Kerkhof en het nabijgelegen Kruiswegpark zijn vrij toegankelijk. De exacte openingstijden staan op de websites. Het Kruiswegpark bestond in augustus 2020 overigens ook 100 jaar.

Het Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak organiseert themarondleidingen en fietstochten door Stevensweert en Ohé en Laak.

Hart van Limburg / VVV Roermond organiseert thema wandelingen rondom Cuypers.

In de zomermaanden gaat de Geluksexpres weer rijden door de mooie natuurgebieden van Roermond en Roerdalen.

In september is er het jaarlijkse Open Monumentendag in Roermond.

Najaar 2021

Vanaf het najaar is in het Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak de thematentoonstelling Cuypers’ Erfenis op het Eiland in de Maas te bezoeken. Ook verschijnt er een boekje met achtergrondinformatie en toepasselijke routes door de omgeving.

Eind 2021 – begin 2022

Het Cuypershuis organiseert eind 2021 een expositie waarin de rode draad door Cuypers’ oeuvre naar voren komt: schoonheid. Het Historiehuis Roermond toont dan een tentoonstelling over Roermondse ontwerpers en tijdsgenoten van Cuypers, die zich lieten inspireren door de natuur.

Het Limburgs Museum in Venlo sluit medio 2022 aan met een overzicht van oeuvre van Cuypers.

Van woensdag 9 t/m zondag 13 maart 2022 zijn er 6 voorstellingen van Muziektheater Cuypers in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond.