Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk op het gebied van cultuur en/of vorming en educatie? Dan is werken als museumdocent in het Historiehuis en het Cuypershuis misschien iets voor jou.

Als museumdocent verzorg je vijf tot tien keer per jaar een rondleiding aan schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Vóór, na of tijdens de rondleiding maken de leerlingen soms opdrachten of volgen ze een workshop. Museumdocenten die rondleiden in het Cuypershuis, doen dat in principe ook in het Historiehuis.

De spreiding van scholenbezoeken over het jaar is onregelmatig. De rondleidingen vinden altijd plaats op schooldagen, meestal in de ochtend. Een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur, de groepen worden meestal in tweeën gesplitst. De rondleiding duurt per halve groep dan maximaal drie kwartier.

Museumdocenten moeten didactische vaardigheden hebben om informatie op een interactieve manier over te dragen aan leerlingen van allerlei niveaus. Ervaring als docent of andere professionele ervaring met kinderen is een pré.

Interesse in Cuypers of in de geschiedenis van Roermond is vereist, maar voorkennis hoef je niet te hebben. Nieuwe museumdocenten volgen een inwerkprogramma en ... al doende leert men!

Heb je interesse of wil je meer weten? Meer over deze vrijwilligersvacature lees je hier.