• Workshop: vilten voor kinderen
  • 2023-04-01T14:00:00+02:00
  • 2023-04-01T15:30:00+02:00
  • Momenteel exposeert kunstenaar Daniel Heynen in het Cuypershuis met zijn tentoonstelling ‘NIEUWE JAS’. In deze expositie laat hij zien dat de patronen en monumentale gebouwen van Pierre Cuypers, zoals de Christoffelkathedraal en de kiosk op het Munsterplein, alles behalve stoffig en ouderwets zijn. Daniël heeft ze namelijk in een 'NIEUWE JAS' gestoken en maakt Pierre Cuypers weer helemaal hip en van deze tijd.

‘NIEUWE JAS’ wordt ‘nieuw jasje’!
Speciaal voor jonge creatievelingen hebben wij een leuke workshop georganiseerd onder leiding van textielkunstenares Marion Beerens. Met de expositie ‘NIEUWE JAS’ als uitgangspunt wordt er van vilt een ‘nieuw jasje’ gemaakt! Hoe leuk is dat! Allereerst wordt er samen inspiratie opgedaan in de expositie ‘NIEUWE JAS’. Vervolgens wordt er tijdens de workshop kennis gemaakt met de vilttechniek. Door toevoeging van water en zeep wordt er van schapenwol een lapje, in dit geval een mini-jasje, gevilt. Het jasje kan vervolgens worden versierd.

De workshop zal plaatsvinden op zaterdag 1 april van 14:00 – 15:30 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De kosten voor de workshop bedragen € 25,- per deelnemer. (De kosten kunnen bij aanvang van de workshop voldaan worden aan de kassa van het museum). Dit is inclusief de toegang tot het museum, een bezoek aan de tentoonstelling ‘NIEUWE JAS’ en materiaalkosten. Uiteraard mag het ‘nieuwe jasje’ na afloop mee naar huis worden genomen!

Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 30 maart via onderstaande link.

Meld je aan!