Op zaterdag 9 oktober van 14 tot 16 uur is er een rondleiding door de Munsterkerk en de expositie '800 jaar Munsterkerk'. Deelname kost 8 euro. Er kunnen maximaal 10 personen meelopen, aanmelden is daardoor verplicht en kan via museum@roermond.nl .

Tijdens het bezoek aan de Munsterkerk neemt Erik Caris u mee door de rijke geschiedenis van de kerk. Erik is als coördinator monumentenzorg en archeologie bij de gemeente Roermond de afgelopen jaren erg betrokken geweest bij het historische onderzoek en laat u graag de verborgen geheimen van de kerk zien.

Na een korte pauze in het Cuypershuis bezoekt u samen met conservator Jeannine Hövelings ‘800 jaar Munsterkerk’. In deze expositie wordt aan de hand van een animatie, bouwfragmenten, schetsen en originele objecten 800 jaar aan bouwgeschiedenis samengevat tot een visueel verhaal.

De publicatie ‘De Munsterabdij van Roermond’ van uitgeverij WBooks, (met onder andere een bijdrage van Erik Caris) is te koop in de museumwinkel van het Cuypershuis.

Bent u niet in de gelegenheid om op 9 oktober mee te lopen? Op onze website staan allerlei verhalen over de Munsterkerk en de expositie. Bekijk hier de openingsfilm en interviews rondom ‘800 jaar Munsterkerk’.