Voor de nieuwe tentoonstelling in het Cuypershuis vond kunstenaar Christie van der Haak inspiratie in de versierende ontwerpstijl en vloeiende handtekeningen van Pierre Cuypers. Van der Haak laat toeschouwers van haar werk ervaren wat motieven, kleuren en lijnen doen met een ruimte. Haar intuïtief ontworpen caleidoscopische dessins vullen de gehele ruimte, van vloer tot plafond, inclusief interieurobjecten en kunstvoorwerpen.

Tijdens deze Meet & Greet vertelt Christie over haar inspiraties, werkwijze en installatie in het Cuypershuis Roermond. Een ticket voor de Meet & Greet kost 4 euro, plus de kosten voor een ticket tot het Cuypershuis. De Museumkaart is geldig. Aanmelden voor 12 juni kan via museum@roermond.nl.

Christie van der Haak (Den Haag 1950) ontwerpt stoffen, wand- en vloerkleden en wandvullend behang. Zij combineert verschillende autonome werken tot een totaalkunstwerk en een beleving. Gevoelsmatig werkend vanuit losse schetsen ontstaan indrukwekkende motieven waarmee zij een interieurobject of ruimte meer betekenis geeft. Van der Haak: ‘In mijn werk, ook in mijn vroegere schilderijen, heeft het gestructureerde patroon altijd een belangrijke definiërende functie vervuld. Het patroon niet als oppervlakkig, vrolijk, versierend maar eerder als intensief, duizelingwekkend en inhoudsvol.’ Eerder was haar werk te zien in Kunstmuseum Den Haag, Stedelijk Museum Kampen en museum Helmond.