• Cultuurnacht 2024
  • 2024-06-22T19:00:00+02:00
  • 2024-06-22T23:00:00+02:00
  • Op zaterdag 22 juni 2024 barst in Roermond de Cultuurnacht weer los, een avond vol kunst, cultuur en verrassende ontdekkingen. Dit jaar wordt het Cuypershuis vertegenwoordigd op de Bakkerstraat in Roermond. Onze stand staat in het teken van de nieuwe wisseltentoonstelling ‘WaterSpiegelingen’, die vanaf 15 juni te zien is in het Cuypershuis.

‘WaterSpiegelingen’ brengt de visie van de beroemde architect Pierre Cuypers en het ontwerpend onderzoeksproject ‘WaterSchool’ van Studio Makkink & Bey samen om een verhaal te vertellen over de vormgeving van onze leefomgeving. Water speelt hierin een centrale rol, omdat het de oorzaak is van veel problemen en uitdagingen waarmee de mensheid momenteel wordt geconfronteerd. Door deze tentoonstelling wordt niet alleen de historische context van Cuypers’ werk belicht, maar ook hoe hedendaagse ontwerpers en onderzoekers naar oplossingen zoeken voor de huidige watergerelateerde uitdagingen.

Tijdens de Cultuurnacht kun je je kennis over water testen door deel te nemen aan onze interactieve quiz: “Beantwoord er eendje”. Geïnspireerd op de aankomende tentoonstelling “WaterSpiegelingen” kun je bij ons een eendje vangen en de vraag beantwoorden die bij jouw gevangen eendje hoort. Deze quiz is speciaal ontwikkeld om op een interactieve en leerzame manier meer te weten te komen over de rol van water in ons dagelijks leven en de wereldwijde problemen die ermee gepaard gaan. Kun jij alle vragen juist beantwoorden en jezelf kronen tot waterexpert? Kom dan langs op zaterdag 22 juni!