Educatief programma onderbouw: Wol in de wereld om ons heen
Het programma bestaat uit een korte inleiding, een rondleiding in de tentoonstelling en een creatieve activiteit. Deze sessie duurt 60 minuten en is te boeken via onze educatie medewerker.
Kinderen leren in deze sessie meer over het materiaal wol en de verschillende toepassingen; wol wordt niet alleen gebruikt in kleding…. Er bestaat zelfs wolmest! In de doe-activiteit kunnen leerlingen zelf ervaren wat je met wol kunt doen. In samenwerking met ECI cultuur kan het project worden voortgezet om een verdere verdiepingsslag te maken op school of op locatie.

Educatief programma bovenbouw: Duik die in het wol onderzoek
Het programma bestaat uit een korte inleiding, een rondleiding in de tentoonstelling en een creatieve activiteit. Deze sessie duurt 90 minuten en is te boeken via onze educatie medewerker. Voor de bovenbouw worden 3 korte doe-activiteiten ontwikkeld: Leerlingen onderzoeken verschillende ‘wolmonsters’ om de eigenschappen te ontdekken. Vervolgens voeren ze eenvoudige tests uit om de isolerende eigenschappen van wol te begrijpen, zoals het vergelijken van wol met andere materialen (bijvoorbeeld katoen of papier). En als laatste verkennen ze creatieve toepassingen van wol in de tuin en bespreken de voordelen. Op school of locatie ECI kan in samenwerking met ECI cultuur het wolonderzoek worden voortgezet en verdiept.

Programma Cultuur met kwaliteit (DOEN!)
Dit programma bestaat uit een introductie, een rondleiding en een doe- activiteit. De duur van deze sessie is 90 minuten. De thema’s: creatief denken, oplossingen bedenken, duurzaamheid, recycling, design thinking: 21 eeuwse vaardigheden komen in alle programma’s terug. Voor het VO t/m HBO kunnen de programma’s worden uitgewerkt met de zogenaamde challenge based learning. Studenten laten zich inspireren door de experimenten van Christien Meindertsma en komen zelf met nieuwe ideeën. Studenten kunnen individueel of in kleine groepen hun ideeën uitwerken en een plan maken voor verder onderzoek. Online bronnen en andere hulpmiddelen kunnen hierbij worden ingezet. Aan het eind van de sessie worden de plannen gepresenteerd aan de klas. Een verdiepingsslag kan eventueel in samenwerking met ECI cultuur worden gezet.

Workshops Cuypershuis
Leer vilten! Het Cuypershuis biedt een wol-workshop aan voor jong en oud. In deze workshop maak je kennis met het materiaal wol en kun je leren vilten. Een workshop heeft een minimaal aantal deelnemers van 5. De workshop duurt 60 tot 90 minuten. De workshop kost 9,50 euro per persoon inclusief entree museum. Voor meer informatie bel met onze medewerkers. Tel: 0475-359 102

Rondleiding Onder de wol
Rondleidingen in het Cuypershuis door de tentoonstelling Onder de wol. Een rondleiding duurt een uur en wordt geleid door een museumdocent. Bel voor meer info met onze medewerkers of stuur een mail naar museum@roermond.nl. Een rondleiding kan tot 3 werkdagen van tevoren worden gereserveerd. Bij minder dan 10 deelnemers is de entree 6 euro en de rondleiding 25 euro. Bij meer dan 10 deelnemers is de entree 4 euro en de rondleiding 35 euro.

Lezingen
3 december 14.00 uur
Meindertsma vertelt over haar onderzoek en inspiratie. Er is plaats voor xxx personen, dus wees er snel bij! 
De lezing is gratis bij de entree van het museum of museumjaarkaart.

Meld je aan!

Christien Meindertsma gebruikt het museum 1 dag per week als atelier om proeven te maken met de 3D printer. Welke dagen? Houd de website in de gaten!