Titel

Map met foto's en ansichtkaarten gerelateerd aan het Cuypershuis en omgeving te Roermond en een gedeeltelijke overdruk van een artikel over het Laurentius Ziekenhuis en het Protestants Ziekenhuis

Objectnummer

6699x

Beschrijving

In mapje 6699 zitten foto's en ansichtkaarten die gemaakt zijn van straten in de nabijheid van het Cuypershuis te Roermond. Ze dateren uit de eerste helft van de twintigste eeuw.
In map 6699x is een foto te zien van een gedeelte van de Kapellerpoort. Deze foto is als ansichtkaart ontworpen en ook als zodanig gebruikt.
De fotograaf staat midden op straat in de Kapellerpoort en kijkt richting Maastricht. Rechts lopen tramrails over de weg. Ongeveer in het midden rechts staat het pand Deuss en iets verder naar achteren zijn het Cuypershuis en het pand Bolsius zichtbaar. Links is het hekwerk met gemetselde pilaartjes te zien dat de Kweekschool (niet zichtbaar) van de straat afsluit. Midden op straat staat een fietser naast een man met het gezicht richting Maastricht. In de verte komt een fietser aan de overkant van de weg aanrijden. Het begin van de bomenrijen op de Kapellerlaan is ook nog zichtbaar.
De achterkant is gefrankeerd met een postzegel van 1½ Cent en is afgestempeld te Roermond op 16 augustus 1932. De kaart was gericht aan: "Fam Hellenboom, Heukelum A 107 bij Leerdam". De afzender heeft alleen een heel klein krabbeltje achtergelaten.

Het mapje is geschonken door Dhr. Ad Lamboo te Roermond.

Objectnaam

Datering

1900 - 1950

1900 - 1950

Materiaal

Afmetingen

hoogte: 8.7 cm
breedte: 13.8 cm
dikte: cm