Titel

Map met foto's en ansichtkaarten gerelateerd aan het Cuypershuis en omgeving te Roermond en een gedeeltelijke overdruk van een artikel over het Laurentius Ziekenhuis en het Protestants Ziekenhuis

Objectnummer

6699o

Beschrijving

In mapje 6699 zitten foto's en ansichtkaarten die gemaakt zijn van straten in de nabijheid van het Cuypershuis te Roermond. Ze dateren uit de eerste helft van de twintigste eeuw.
In map 6699o is een foto te zien van een gedeelte van de Kapellerpoort. Deze foto is als ansichtkaart ontworpen en ook als zodanig gebruikt.
Op de foto is het gedeelte van de Kapellerpoort te zien ter hoogte van de hoek met de Graaf Ottostraat (nu P. Cuypersstraat). Links op de foto is het pand Deuss zichtbaar. Rechts is de afscheiding (muur met hekwerk) van de Kweekschool en een gedeelte van de gebouwen van de Kweekschool te zien. Links op de voorgrond een fietser die richting Herten gaat en twee voetgangers (een vrouw met boodschappenmand en een man met bolhoed) die richting stad gaan. Midden op de foto gaat ook nog een man richting stad en geheel in de verte op het Zwartbroekplein lopen ook nog enkele mensen. De kale bomen aan weerszijden van de straat geven een winterse indruk.
Boven op de foto staat gedrukt: "Graaf Ottostraat, Roermond" en onderaan: "Uitg. Jos. Nuss, Amsterdam".
De achterzijde is gefrankeerd met een postzegel van 1 Cent en de briefkaart is afgestempeld in Roermond op 26 augustus 1901 en te Zandvoort, eveneens op 26 augustus 1901. Het "gedrukte "BRIEFKAART (Carte Postale) is doorgestreept en vervangen door: "Drukwerk".
De kaart is gericht aan: "Mejuffrouw R. Van Kempen, Villa Frisia of Riva, Zandvoort bij Haarlem". De afzender heeft zijn naam vermeld op de voorzijde onder de foto: "Hendriko Meuller...".

Het mapje is geschonken door Dhr. Ad Lamboo te Roermond.

Objectnaam

Datering

1900 - 1901

1900 - 1901

Materiaal

Afmetingen

hoogte: 9 cm
breedte: 14 cm
dikte: cm