Titel

Map met foto's en ansichtkaarten gerelateerd aan het Cuypershuis en omgeving te Roermond en een gedeeltelijke overdruk van een artikel over het Laurentius Ziekenhuis en het Protestants Ziekenhuis.

Objectnummer

6699l

Beschrijving

In mapje 6699 zitten foto's en ansichtkaarten die gemaakt zijn van straten in de nabijheid van het Cuypershuis te Roermond. Ze dateren uit de eerste helft van de twintigste eeuw.
In map 6699l is een foto te zien van een gedeelte van de Kapellerpoort en wel de ingang van de Kapellerlaan. Foto 6699l-1 is een ingekleurde versie; foto 6699l-3 is zwart-wit. De foto's zijn als ansichtkaart ontworpen en ook als zodanig gebruikt.
Op de foto's is de ingang van de Kapellelaan te zien met de dubbele bomenrijen. Rechts het hekwek van de Kweekschool. Links op de achtergrond het pand Deuss aan de Kapellerpoort. Vóór dit pand staan enkele personen. Verder staat er aan de rechterkant tegenover de ingang van de kweekschool een dame en een fietser wil vanaf de Maastrichterweg de Kapellerlaan oprijden. Onderaan de foto staat gedrukt: "Groet uit Roermond, Ingang Kapellerlaan".
De achterkant van 6699l-1 is uitgevoerd als briefkaart en gefrankeerd met een postzegel van 1 Cent. De kaart is afgestempeld in Roermond op 9 juni 1912 en is gericht: "Aan de familie H. van Riel, Rustenburgerstraat No 321", Amsterdam". De afzender was "G.P. van Rheenen Echt".
De achterzijde van 6699l-3 is gefrankeerd met een postzegel van 2½ Cent en is afgestempeld op 15 mei 1913 te Roermond en op 16 mei 1913 te Kerkrade en was gericht aan: "De Jongenheer J. Boosten, te Rolduc".
De afzender schrijft o.a. : "Vriend Josef, Hoe maakt u het, etc., etc. Groeten van Gustave Vervoort, Bisschoppelijk College Roermond".

Het mapje is geschonken door Dhr. Ad Lamboo te Roermond.

Objectnaam

Datering

1900 - 1913

1900 - 1913

Materiaal

Afmetingen

hoogte: 8.7 cm
breedte: 13.6 cm
dikte: cm