Titel

Map met foto's en ansichtkaarten gerelateerd aan het Cuypershuis en omgeving te Roermond en een gedeeltelijke overdruk van een artikel over het Laurentius Ziekenhuis en het Protestants Ziekenhuis

Objectnummer

6699aj

Beschrijving

In mapje 6699 zitten foto's en ansichtkaarten die gemaakt zijn van straten in de nabijheid van het Cuypershuis te Roermond. Ze dateren uit de eerste helft van de twintigste eeuw.
In map 6699aj is een foto te zien van een gedeelte van de Maastrichterweg. De foto is als ansichtkaart ontworpen en ook als zodanig gebruikt.
Op de foto is een gedeelte van de Maastrichterweg te zien kijkend in de richting van de stad. Ongeveer midden op de foto is aan de linkerzijde de toegang tot de straat Roerzicht te zien. verder richting stad bebouwing waaronder het pand Bolsius en het Cuypershuis. Aan de rechterzijde is de achterkant van de muur van het retraitehuis zichtbaar. De tamelijk stille straat is verhard en er liggen geen tramrails meer hetgeen er op duidt dat de foto na 1937 genomen moet zijn. Op de straat enkele fietsers en een bakfiets. Links staan geen bomen langs de weg en rechts zijn enkele jonge boompjes te zien.
Onderaan de foto staat gedrukt: "Roermond Maastrichterweg".
De kaarts is gebruikt als briefkaart. De achterkant is gefrankeerd met een postzegel van 6 Cent met het portret van Koningin Juliana en is afgestempeld in maart 1950. (met potlood staat het jaartal 1936 geschreven, mogelijk is dit het jaar waarin de foto is gemaakt). De kaart is geadresseerd aan: "Rev. Fr. P. v. Gestel Missiehuis Hoorn (N.H.)". De in het Engels geschreven tekst is afkomstig van ene Fr. M. Keizer.

Het mapje is geschonken door Dhr. Ad Lamboo te Roermond.

Objectnaam

Datering

1900 - 1950

1900 - 1950

Materiaal

Afmetingen

hoogte: cm
breedte: cm
dikte: cm