Titel

Map met foto's en ansichtkaarten gerelateerd aan het Cuypershuis en omgeving te Roermond en een gedeeltelijke overdruk van een artikel over het Laurentius Ziekenhuis en het Protestants Ziekenhuis

Objectnummer

6699ae

Beschrijving

In mapje 6699 zitten foto's en ansichtkaarten die gemaakt zijn van straten in de nabijheid van het Cuypershuis te Roermond. Ze dateren uit de eerste helft van de twintigste eeuw.
In map 6699ae is een foto te zien van een gedeelte van de Kapellerpoort. Deze foto is ook als ansichtkaart ontworpen, maar niet als zodanig gebruikt. Links onder op de foto staat gedrukt: "Roermond, Kapellerlaan".
Op de foto is het begin van de Kapellerlaan te zien vanaf de Kapellerpoort. De tramrails richting Vlodrop ligt er al, de foto is dus van na 1916. Huize "De Spie" op de splitsing Maastrichterweg-Kapellerlaan is nog niet gebouwd, d.w.z. de foto is van vóór 1920. Uiterst links op de foto staat een jongen met pet vóór de ingang van de Kweekschool. Op de splitsing komt een man op de fiets uit de richting Maastricht. In de verte ter hoogte van de spoorwegovergang op de Kapellerlaan komt een paard met wagen vanaf de Kapel in 't Zand. Aan het weelderig blad aan de bomen is te zien dat de foto is genomen op een zomerse dag.

Het mapje is geschonken door Dhr. Ad Lamboo te Roermond.

Objectnaam

Datering

1916 - 1920

1916 - 1920

Materiaal

Afmetingen

hoogte: 8.9 cm
breedte: 13.8 cm
dikte: cm