Titel

Map met foto's en ansichtkaarten gerelateerd aan het Cuypershuis en omgeving te Roermond en een gedeeltelijke overdruk van een artikel over het Laurentius Ziekenhuis en het Protestants Ziekenhuis

Objectnummer

6699aa

Beschrijving

In mapje 6699 zitten foto's en ansichtkaarten die gemaakt zijn van straten in de nabijheid van het Cuypershuis te Roermond. Ze dateren uit de eerste helft van de twintigste eeuw.
In map 6699aa is een foto te zien van een gedeelte van de Kapellerpoort op de splitsing Kapellerlaan en Maastrichterweg. De weg is gedeeltelijk bestraat met klinkers, maar een gedeelte niet. Er staan plassen op de weg. Er liggen nog geen tramrails op de weg en huize "De Spie" na de splitsing is nog niet gebouwd. Op de achtergrond op de boomrijke Kapellerlaan is de slagboom van de spoorwegovergang te zien die half open staat. Midden op de splitsing staat een lantaarnpaal. Op de Kapellerlaan rijden in de verte een paar fietsers en een kar. Op de Maastrichterweg komt een fietser aan en gaat een voetganger richting Herten.
Deze foto is ook als ansichtkaart ontworpen, maar nog niet als zodanig uitgevoerd. Op de achterzijde staat met potlood geschreven: "Roermond, Roome en Zoon. 10577".
Gezien het feit dat er nog geen tramrails op de foto te zien zijn, moet de foto genomen zijn vóór 1916. (Tram Roermond-Vlodrop reed van 1916-1935 en Roermond-Roosteren van 1922-1937).

Het mapje is geschonken door Dhr. Ad Lamboo te Roermond.

Objectnaam

Datering

1900 - 1916

1900 - 1916

Materiaal

Afmetingen

hoogte: 9.7 cm
breedte: 14.8 cm
dikte: cm