Design Derby: Nederland - België (1815 - 2015)
Design Derby: Nederland - België (1815 - 2015)
design-derby-cuypershuis-13design-derby-cuypershuis-19design-derby-cuypershuis-26design-derby-cuypershuis-6banner_looptijd_expositie_design_derby_3

Het Cuypershuis toont diverse wisselexposities, voor oud én jong. Een expositie legt de loep op onderwerpen uit de vaste presentatie, gaat over een historisch onderwerp gerelateerd aan Cuypers of heeft als onderwerp (hedendaags) interieurontwerp. Hierdoor biedt de presentatie steeds een afwisselende beleving.

Collectie
Fotograaf Peter Kessels

"Cuypers komt weer thuis ... in zijn eigen Cuypershuis
Het Cuypershuis is hét museum over de Roermondse architect / ontwerper Pierre Cuypers (1827-1921). Het museumgebouw is deel van de collectie. In 1853 is het door Pierre Cuypers als woonhuis voor zijn eigen familie, maar ook als ateliers voor de kunstwerkplaatsen, ontworpen.

De collectie van het Cuypershuis bestaat uit diverse soorten objecten, zoals beelden, tekeningen, schilderijen en sjablonen. Al deze voorwerpen zijn ook online te raadplegen.

Educatie
Educatie is belangrijk in het Cuypershuis, omdat het overbrengen van kunst en cultuur de menselijke ontwikkeling stimuleert en het kennismaken met erfgoed een eigen identiteit creëert.
Door het aanbieden van buitenschoolse educatieve projecten, die in overleg met het onderwijs worden gerealiseerd, speelt het Cuypershuis een belangrijke rol bij de culturele ontwikkeling van jongeren tussen zes en achttien jaar in de regio.
Bezoek

Kom naar het Cuypershuis in Roermond! Het Cuypershuis is een eigentijds museum over architect/ontwerper Pierre Cuypers en actuele vormgeving. Verder is er elke dag een verteller aanwezig en zijn er zondagse rondleidingen.

Bezoekadres

Pierre Cuypersstraat 1, Roermond
T: (0475) 359 102
E: museum@roermond.nl

Openingstijden

Di t/m zo 11.00 - 16.30 uur
Maandags gesloten

Toegangsprijzen

Volwassenen € 6,00
Jongeren 7 t/m 18 jaar, 65+ € 4,00
Groepen > 15 p. € 4,00
CJP € 2,00
Kinderen < 6 jaar gratis
Vrienden, Museumkaart,
ICOM, Rembrandtkaart
gratis
Groepen & verhuur
Groepen & verhuur
Bruiloft in het Cuypershuispresentatie Roermond in de steigersNetwerk bijeenkomst in het CuypershuisLunch in het Cuyperscafé


Combineer een bezoek aan het museum ook eens met een rondleiding, Christoffelgebakje of koffie met vlaai!

Op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief:

E-mail adres:
 

Volg ons op Twitter twitter
Like ons op Facebook twitter
 

Activiteiten

Het  Cuypershuis organiseert diverse activiteiten. Aanmelden hiervoor kan met het inschrijfformulier via deze link.

 • Arresthuis VS Cuypershuis

  23 april 2016 - 02 oktober 2016
  Een unieke samenwerking in Roermond. Het Arresthuis en het Cuypershuis slaan de handen in elkaar voor de tentoonstelling…

  Een unieke samenwerking in Roermond. Het Arresthuis en het Cuypershuis slaan de handen in elkaar voor de tentoonstelling 'Design Derby'.

  Na een VIP ontvangst en een introductie op de expositie in het Cuypershuis, kunt u heerlijk ontspannen en genieten van een diner en overnachting in het designhotel Het Arresthuis.

  Ontdek Roermond op een andere manier.


  Lees meer >
 • Designklassiekers proeven

  Lunch arrangement Design Derby LOFT76

  23 april 2016 - 02 oktober 2016
  In samenwerking met museum Cuypershuis biedt LOFT 76 een uniek arrangement aan, waarbij designklassiekers niet…

  In samenwerking met museum Cuypershuis biedt LOFT 76 een uniek arrangement aan, waarbij designklassiekers niet alleen worden bekeken maar ook ‘geproefd’. Naast een bezoek aan de tentoonstelling ‘Design Derby’ kan er namelijk geshopt en gesnoept worden bij LOFT76.

   

  In het Lunchcafé is de ‘Design Derby Lunch’ beschikbaar. Het arrangement kost € 19,95 p.p. en omvat een kortingsbon voor een bezoek aan het Cuypershuis (2 euro korting op de entree, Museumkaart houders hebben gratis entree), een broodje met warme drank én een gratis Pepe Heykoop vaas (small t.w.v. € 12,50). Het arrangement is geldig vanaf 2 personen en start bij Loft 76.


  Lees meer >
 • Open Monumenten Klassendag

  09 september 2016 10:00 - 12:00
  Ook dit jaar is het monument Cuypershuis geopend voor leerlingen van het basisonderwijs. Aanmelden kan bij de Stichting…

  Ook dit jaar is het monument Cuypershuis geopend voor leerlingen van het basisonderwijs. Aanmelden kan bij de Stichting Open Monumentendag Roermond.


  Lees meer >
 • Design Derby: conservator rondleiding

  10 september 2016 14:00 - 14:45
  De conservator van de tentoonstelling, Jeannine Hövelings, leidt u graag rond.
   

  Deelname is gratis, aanmelden…

  De conservator van de tentoonstelling, Jeannine Hövelings, leidt u graag rond.
   

  Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 9 september.
   

  Aanmelden >

 • opROER

  11 september 2016 11:00 - 16:30
  opROER is een jaarlijks terugkerend cultureel evenement, in het teken van kunst & cultuur. opROER is de feestelijke…

  opROER is een jaarlijks terugkerend cultureel evenement, in het teken van kunst & cultuur. opROER is de feestelijke opening van het culturele seizoen in Roermond.


  Lees meer >
 • opROER scholendag

  16 september 2016 13:00 - 16:00
  Alle CKV leerlingen brengen een bezoek aan de cultuur instellingen in Roermond. Het kan dan druk zijn in het Cuypershuis.…

  Alle CKV leerlingen brengen een bezoek aan de cultuur instellingen in Roermond. Het kan dan druk zijn in het Cuypershuis.


  Lees meer >
 • ART TALK

  met de conservatoren van Design Derby

  18 september 2016 14:00 - 15:00
  Welk land scoort het hoogst op het gebied van vormgeving en design? Is dat Nederland of is dat België? Frank Huygens…

  Welk land scoort het hoogst op het gebied van vormgeving en design? Is dat Nederland of is dat België? Frank Huygens conservator toegepaste kunst en kunstnijverheid van het Design museum Gent en Mienke Simon Thomas, die dezelfde functie bekleedt in Museum Boijmans Van Beuningen, gaan in op de achtergronden.
   

  Deelname is gratis.


  Lees meer >
 • Cuypers' Podium

  06 november 2016 11:30 - 13:00
  Duo Con Spirito - Fluit en Gitaar
   

  Het duo bestaat uit de Griekse fluitist Polychronis Karamanidis en de Roemeense…

  Duo Con Spirito - Fluit en Gitaar
   

  Het duo bestaat uit de Griekse fluitist Polychronis Karamanidis en de Roemeense gitarist Matei Rusu. Sinds de start als duo treden ze regelmatig op in Nederland met een programma vol met muziek uit verschillende landen (zoals Argentinië, Duitsland, Spanje en Griekenland).

   

  Het concert is van 11.30 tot circa 13 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is € 10,- per persoon.

  Reserveren >

   

 • Cuypers' Podium

  27 november 2016 11:30 - 13:00
  The Sara Decker Trio - Jazz Voice, percussie en gitaar
   

  ‘The Sara Decker trio’ is oorspronkelijk opgericht…

  The Sara Decker Trio - Jazz Voice, percussie en gitaar
   

  ‘The Sara Decker trio’ is oorspronkelijk opgericht in New York aan de Manhattan School of Music. Tegenwoordig is het trio actief voor het Conservatorium Maastricht. Ze wonnen in 2015 de EU Jazz Award en treden regelmatig op in Duitsland, België en Nederland.

   

  Het concert is van 11.30 tot circa 13 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is € 10,- per persoon.


  Reserveren >

 • Nachtgoed

  Wat geef je een kind dat alles heeft? Een avontuur in een museum!

  17 december 2016 19:00 - 21:00
  Kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar mogen het Cuypershuis in de ‘nachtelijke’ uurtjes bezoeken. Met een…

  Kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar mogen het Cuypershuis in de ‘nachtelijke’ uurtjes bezoeken. Met een zaklamp in de hand en een deken of kussen onder de arm bezoeken ze, onder begeleiding van verhalenverteller Meta van Appeven, de museumruimtes. De voorwerpen in het museum vormen het decor voor stoere en spannende winterverhalen.

   

  Er mogen maximaal 20 kinderen deelnemen. De kosten bedragen 7,50 euro per kind. Er mag één ouder als begeleider gratis met de rondleiding mee, maar de voorkeur is dat kinderen zelfstandig deelnemen. Kinderen worden verzocht om een zaklamp en kussen of deken mee te nemen.

   

  Aanmelden >

 • Cuypers' Podium

  22 januari 2017 11:30 - 13:00
  Kristina Rimkeviciuti - Viool
   

  Kristina rond momenteel haar Master af aan het Conservatorium. In haar jonge…

  Kristina Rimkeviciuti - Viool
   

  Kristina rond momenteel haar Master af aan het Conservatorium. In haar jonge carrière heeft ze diverse internationale wedstrijden gewonnen. En ontving ze een aanstelling als violist bij philarmonie zuidnederland en DeFilharmonie (België).
   

  Het concert is van 11.30 tot circa 13 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is € 10,- per persoon.
   

  Reserveren >

 • Cuypers' Podium

  05 maart 2017 11:30 - 13:00
  Isabel Bermejo - Zang en gitaar / percussie
   

  Isabel is een Spaanse jazz en flamenco zangeres, die een mix van…

  Isabel Bermejo - Zang en gitaar / percussie
   

  Isabel is een Spaanse jazz en flamenco zangeres, die een mix van Latin Jazz muziek en de traditionele flamenco maakt. Dit altijd in combinatie met een gitarist of Cajon speler.
   

  Het concert is van 11.30 tot circa 13 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is € 10,- per persoon.


  Reserveren >

 • Cuypers' Podium

  12 maart 2017 11:30 - 13:00
  Petronella Torin - Cello
   

  Met ervaring op traditionele als niet-traditionele podia, van concertzalen tot boerderijen,…

  Petronella Torin - Cello
   

  Met ervaring op traditionele als niet-traditionele podia, van concertzalen tot boerderijen, brengt de Zweedse cellist Petronella Torin een duidelijke ‘nordic’ toon aan in de ervaring van klassieke muziek. Door de nadruk te leggen op de emotionele aspecten van haar muziek, is Petronella in staat om een unieke en intieme sfeer te creëren.

  Het concert is van 11.30 tot circa 13 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is € 10,- per persoon.


  Reserveren >

meer items…
logo_gereg._museum
© BICMultimedia.nl
COOKIES
Deze website maakt gebruik van Cookies. - Wilt u Cookies toestaan?